Akoestiek Kantoor

Akoestiek op kantoor verbeteren? Bij Zautsen Kantoorinrichtingen helpen we u graag verder. Wij hebben een breed assortiment akoestische producten, maar belangrijker nog is het vaststellen van de bron (oorzaak) van uw akoestische probleem. Wij adviseren u vervolgens graag over de mogelijkheden.

Akoestiek Kantoor Inhoudsopgave:

Wat is akoestiek kantoor?

Onder akoestiek kantoor wordt verstaan de eigenschappen die een ruimte hebben op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken over “Deze ruimte heeft een slechte akoestiek”. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een restaurant.

Hoe ervaren we geluidshinder?

Geluid is overal aanwezig. Buiten, binnen, thuis en op kantoor. We hebben er allemaal mee te maken. We kunnen het als individu wel allemaal verschillend ervaren. Geluidshinder vermindert het concentratievermogen je moet meer moeite doen om je aandacht bij de opdracht te houden en dit kan op termijn vermoeidheid en verminderde concentratie opleveren.

We kennen allemaal de situatie in een restaurant waar het soms lastig is een goed gesprek te voeren. Door een slechte akoestiek kantoor of indeling spreken we van een grote nagalm en spraakverstaanbaarheid.

Verschil spraakverstaanbaarheid en spraakdiscretie

Wat we vooraf ook goed moeten vaststellen en moeten onderscheiden is het verschil tussen spraakverstaanbaarheid en spraakdiscretie. Het is namelijk een utopie om voor iedere medewerker een apart kantoor te realiseren. In een kantoortuin kun je spraakverstaanbaarheid met de juiste producten realiseren, maar spraakdiscretie weer niet. Hiervoor heb je weer andere oplossingen nodig. Zautsen Kantoorinrichting heeft slimme, eenvoudige oplossingen voor u beschikbaar.

akoestieke panelen

Akoestiek kantoor en metingen

Voordat we een goed advies kunnen uitbrengen om uw akoestiek op kantoor te verbeteren is er een gedegen onderzoek nodig om de oorzaak en bron van uw probleem te onderzoeken. We maken gebruik van een In-Situ meting. Hierbij wordt een impuls gecreëerd en waarbij de reflecties in de ruimten zorgen voor een weerkaatsing van het geluid. De mate van weerkaatsing gaat ons het inzicht van de gewenste en ongewenste weerkaatsingen geven. Uiteindelijk kunnen we met dit rapport aan de slag om u zo goed mogelijk te adviseren.

Een akoestische meting is vaak gratis wanneer wij de geadviseerde oplossing daadwerkelijk mogen uitvoeren voor u.

Meetapparatuur
akoestische panelen

Akoestische (oplossingen) voor uw kantooromgeving

Wij hebben bij Zautsen Kantoorinrichting diverse producten, maar we willen u ook graag wijzen over de simpele en eenvoudige oplossingen er vaak voor de hand liggen. Het achterhalen van de geluidsbron is een belangrijke stap in de goede richting. We kunnen dan kiezen om de bron te verplaatsen of indien mogelijk uit te schakelen. We werken met Zautsen Kantoorinrichting vaak met een zogeheten vlekkenplan. Dit is een plan om de indeling van kantoor te bepalen, zodat werkprocessen en efficiënter worden ingedeeld. Het kijken naar de indeling c.q. vlekkenplan kan al de oplossing zijn van uw akoestische probleem.

Wij verwijzen u graag door naar de TED talk van Julian Treasure. Tijdens het ontwerp van uw kantooromgeving moeten architecten vaker hun oren gebruiken dan hun ogen. Om zo beter rekening te houden met de akoestiek van de kantooromgeving.

Akoestische (producten) voor uw kantooromgeving

Bij Zautsen Kantoorinrichtingen hebben een uitgebreid assortiment akoestische producten. De ruimte tussen de vloer en het plafond en alles wat daar tussen komt beschikt over de mogelijkheid om producten te gebruiken die de akoestiek kantoor verbeteren.

Buiten de akoestische oplossingen zoals het eerder genoemde vlekkenplan en de geluidsbron zijn er ook met diverse soorten producten een goede akoestiek kantoor te realiseren.

Vloer
De vloer is vaak groot van oppervlakte en dus belangrijk voor de sfeer van de kantooromgeving en uiteraard bepalend op de impact van de akoestiek kantoor. Wij hebben diverse tips wat u hier voor kunt gebruiken en vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Kantoormeubilair
U kunt u kantoormeubilair voorzien van akoestische panelen die ervoor zorgen dat de akoestiek lokaal verbeterd wordt en met name de spraakverstaanbaarheid snel verbeteren. Ook de plaatsing van opbergruimte op slimme manieren draagt enorm bij aan de verbetering van de akoestiek kantoor.

kantoormeubilair

Akoestische lampen
Verlichting met een akoestische functie hebben wij ook in ons assortiment en dragen direct bij aan de verbetering van uw akoestiek kantoor. Bijkomend voordeel is dat deze lampen ook esthetische ontworpen zijn zodat ze bijdragen aan de decoratie op uw kantooromgeving.

akoestieke vergaderruimte

Akoestische wandpanelen
Akoestische wandpanelen hebben buiten de decoratieve waarde dus ook hun akoestische voordelen. We hebben hier diverse mogelijkheden in ons assortiment zitten.

akoestische 3d panelen

Akoestische plafondpanelen
Het plafond bevat net zoals de vloer een groot oppervlakte en is er dus enorme winst te behalen qua akoestiek kantoor. Bij Zautsen Kantoorinrichtingen vertellen we u tijdens een persoonlijk gesprek graag meer.

akoestische plafond panelen

Tip! Geen halve maatregelen bij akoestiek kantoor

Geluidshinder heeft een forse impact op uw medewerkers. Uiteindelijk kan dit ook zijn effect hebben op uw werkomgeving, wanneer niet tijdig en op de juiste manier wordt ingegrepen.

Voorkom halve maatregelen waarbij uiteindelijk te weinig merkbare verbetering optreedt. Zorg voor een goed advies, waar een geluidsmeting onderdeel van uitmaakt. Op basis daarvan kan onze specialist vaststellen welke maatregelen in welke omvang nodig zijn om het geluidsprobleem op te lossen. Wanneer het om grotere ruimten gaat, zullen in veel gevallen niet alleen geluidsabsorberende voorzieningen, maar ook geluidsblokkades worden geadviseerd. Die blokkades zorgen ervoor dat geluiden zich niet meer over de hele ruimte verspreiden. In kleinere ruimten worden bij voorkeur in het ontwerp maatregelen opgenomen die passen bij het aantal werkplekken en de activiteiten waarvoor de ruimte is bestemd.

Stappenplan akoestische verbetering kantoor

Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk de oorzaak (bron) van het probleem vast te stellen, daarom werken we graag via een stappenplan.

 1. Vaststellen oorzaak van probleem (eventuele gratis geluidsmeting)
 2. Het adviseren en kiezen van de akoestische producten
 3. We kunnen met onze software een schatting geven wat de verbeteringen zullen zijn.
 4. Het leveren en indien gewenst het installeren van de akoestische panelen
 5. Garantie en indien nodig onderhoud.

Nieuwsgiering geworden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Nieuwsgiering geworden wat Zautsen Kantoorinrichting voor uw akoestische problemen kan betekenen? Of wenst u een prijsindicatie? Klik dan hier om naar de prijsconfigurator te gaan. Wij beginnen graag met een kennismaking en vertellen u graag hoe wij werken en wat we kunnen betekenen. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. Soms is een andere indeling of het elimineren van de geluidsbron als een grote stap in de goede richting.

Contactformulier

  Liever telefonisch contact?

  Wij adviseren u graag geheel kosteloos en vrijblijvend.

  Download gratis ons e-book.