Plafondverlichting kantoor

Plafondverlichting kantoor is belangrijk voor de gezondheid van de medewerkers en de sfeer op de werkomgeving.

ZAUTSEN KANTOORINRICHTING HELPT U GRAAG BIJ UW PLAFONDVERLICHTING KANTOOR. GOEDE PLAFONDVERLICHTING KANTOOR IS IN MEERDERE OPZICHTEN BELANGRIJK VOOR DE COMPUTERWERKPLEK. LICHTOMSTANDIGHEDEN HEBBEN NIET ALLEEN INVLOED OP ONS FYSIEKE COMFORT BIJ HET WERKEN OP SCHERMEN, MAAR HEBBEN OOK EEN GROTE IMPACT OP ONS WELZIJN EN ONZE PRESTATIES.

Waarom is plafondverlichting kantoor belangrijk?

Licht is erg belangrijk voor het doen van ons werk. We hebben voldoende licht nodig om goed aan de slag te kunnen. Zowel kunstmatig (ledlicht) als daglicht. Zorg in de wintermaanden dus voor goede verlichting bij je bureau, misschien zelfs met een extra bureaulamp. Verder is het belangrijk dat er geen fel licht van achter je beeldscherm komt. Als je tegen het licht in kijkt, knijp je vaak met je ogen en daardoor raak je sneller vermoeid. Echter kan ook licht op je scherm voor hinder zorgen. Idealiter zit je dus niet te dicht bij een raam en is er goede zonwering aanwezig.

Klik hier om naar het assortiment plafondverlichting kantoor te gaan

Bioritme

Licht zorgt er niet alleen voor dat we beter kunnen zien, hierdoor is het ook goed voor het functioneren van ons lichaam. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat licht in belangrijke mate ons bioritme stimuleert. Dit bioritme is belangrijk voor ons slaappatroon, ons eetpatroon, de lichaamstemperatuur, de leerprestaties en onze stemmingen. Voldoende licht zorgt er dus voor, dat we ons overdag prettiger voelen en ’s nachts beter slapen.

Het omgekeerde is hierbij ook waar. Te weinig licht kan dit lichamelijke proces juist nadelig beïnvloeden. Het kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen en vormen van onbehagen of zelfs depressie. Het is niet voor niets dat mensen in de donkere maanden van het jaar sneller ongelukkig zijn en last krijgen van een zogeheten winterdepressie.

Verlichtingsplan

Na een inventarisatie van de ruimte of plattegrond en rekening houden met alle werkplekken gaan we een verlichtingsplan opstellen. We kijken naar de basis en eventuele extra taakverlichting die gewenst is. Ons ruime assortiment stelt ons staat voor elke situatie een oplossing te bieden.

Contactformulier

  Verlichtingsplan kantoor
  Hanglamp
  lamp voor vergadertafel

  Stappenplan plafondverlichting kantoor

  1. Vraag een gratis adviesgesprek aan via de groene button
  2. Inventariseren wensen & eisen zowel technisch als esthetisch. En het budget vaststellen.
  3. Verlichtingsplan maken
  4. Voorbeelden (situaties) in showroom laten zien
  5. Bepaal de definitieve oplossingen

  Tips plafondverlichting kantoor

  • Houd je aan de gestelde normen volgens de Arbowet en de NEN normen die hierbij horen.
  • Plaats werkplekken dichter bij het raam als er klachten over te weinig licht zijn en plaats ze verder van het raam af als er juist klachten zijn over spiegeling en verblinding door te veel daglicht, tenzij dit daadwerkelijk kan.
  • Stel beeldschermwerkplekken zo op dat de kijkrichting parallel is aan het raam. Hierdoor kijkt men niet tegen het daglicht in (als het gezicht richting het raam gekeerd is) en valt het daglicht niet op het scherm (als de rug richting het raam gekeerd is).
  • Zorg in geval van beeldschermwerk voor geschikte zonwering die spiegelend daglicht kan tegenhouden. Voorbeelden zijn zonneschermen, jaloezieën en getint glas. Het contrast tussen het beeldscherm en de omgeving mag niet te groot zijn.

  Wij bieden kosteloos advies

  Bent u nieuwsgiering geworden wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijden dit gesprek bekijken we de mogelijkheden voor uw bedrijf.

  Contactformulier

   Liever telefonisch contact?

   Wij adviseren u graag geheel kosteloos en vrijblijvend.

   Download gratis ons e-book.